Η Μίνι ρουλέτα

Η μίνι ρουλέτα ή Mini Roulette είναι μία παραλλαγή της γνωστής ρουλέτας, στη μικρότερή της εκδοχή. Πρόκειται για ένα πολύ απλό, εύκολο, αλλά και γρήγορο παιχνίδι. Ο τροχός διαθέτει 13 μόνο αριθμούς και περιλαμβάνει ένα μηδενικό. Ο τρόπος παιχνιδιού δεν αλλάζει, ενώ μπορεί κανείς να ποντάρει στα ίδια στοιχήματα που θα πόνταρε και στην παραδοσιακή. Ωστόσο, όσον αφορά τα πονταρίσματα, τα οποία στην αμερικάνικη και την ευρωπαϊκή εκδοχή του παιχνιδιού πληρώνουν 2 προς 1, στην εν λόγω πληρώνουν 3 προς 1. Αναφορικά με τα στοιχήματα σε αριθμούς, η απόδοση αυτών είναι 11 προς 1.

Σε σχέση με την κανονική μορφή ρουλέτας, στη συγκεκριμένη παραλλαγή, οι αποδόσεις είναι μειωμένες κατά το 1/3, ενώ η γκανιότα αυξάνεται σε ποσοστό κοντά στο 8%. Αν εξαιρέσει κανείς, λοιπόν, το μέγεθος του τροχού και άρα του τραπεζιού, καθώς και τις πιθανότητες νίκης και τις πληρωμές, η μίνι ρουλέτα παίζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και η παραδοσιακή. Ο παίκτης, λοιπόν, που έχει συνηθίσει να ποντάρει λόγου χάριν στην ευρωπαϊκή, δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα δοκιμάζοντας τη μίνι αυτή εκδοχή, αφού τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο είναι πάρα πολλά.

Αυτή η παραλλαγή, λοιπόν, όπως υποστηρίζεται, ενδείκνυται για τους αρχάριους παίκτες. Δεδομένου, ότι είναι πιο απλή και εύκολη, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να εξασκηθεί και να κατανοήσει τον τρόπο παιχνιδιού, προτού αρχίσει να στοιχηματίζει σε μια τύπου ευρωπαϊκή ή αμερικάνικη. Παρότι αντιμετωπίστηκε περισσότερο ως πρωτοτυπία και καινοτομία παρά ως ένας αυτός καθεαυτός τύπος ρουλέτας, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον προτιμούν. Πάντως, μπορεί να μην απολαμβάνει κανείς τις ίδιες συγκινήσεις, όπως όταν ποντάρει σε ένα παραδοσιακό τραπέζι, ανεξαρτήτως τύπου, ωστόσο είναι αναμφισβήτητα μία καλή και ομαλή εισαγωγή ενός νέου παίκτη στον κόσμο της ρουλέτας.